sobota 7. mája 2016

NÁŠ PRÍBEH

Čerstvo namletá káva, exkluzívna horúca čokoláda, teplá polievka v žalúdku, našľahané mlieko v „lattečku“, domáci dezert vyrobený z masla, tradičná pomazánka natretá na kváskovom chlebíku, poctivá zmrzlina, výberový sypaný čaj, osviežujúca domáca limonáda alebo výživné jedlo.

Ich vône, chute, vzhľad, zvuky či dotyky, to všetko v nás vyvoláva silné pocity a emócie, ktoré nemajú ďaleko od závislosti. Sme proste milovníci kvalitnej kávy, dobrého jedla a lahodných nápojov.

Preto radi vyhľadávame kaviarne, cukrárne, bistrá a reštaurácie, v ktorých majitelia robia svoj biznis so srdcom. O takých podnikoch tvrdíme, že majú DUŠU

Do týchto podnikov stačí niekedy len vstúpiť a môžeš cítiť tú úžasnú atmosféru, ktorá sa šíri celým jej priestorom. V nich máme takmer vždy istotu, že dostaneme presne to, čo hľadáme.



Keďže žijeme v Prahe, takýchto podnikov sme už našli niekoľko a ďalšie stále spoznávame. Avšak nie vždy nájdeme to, čo hľadáme. Dokonca v našich obľúbených podnikoch pravidelne nachádzame z nášho pohľadu nedostatky.

Za posledné 2 roky sme navštívili približne 50 rôznych kaviarní a bistier. Len začiatkom roka 2016 sme navštívili desiatky z nich a väčšinou v Prahe.

Rozhodli sme sa využiť našu kaviarničkovú vášeň a chceme sa s tebou podeliť o naše zážitky, poznatky a skúsenosti. Rozhodli sme sa, že začneme hodnotiť podniky, ktoré navštívime. A to nielen v Prahe, ale kdekoľvek, kde sa budeme nachádzať.

Týmto ťa chceme inšpirovať a pomôcť ti, aby si ľahšie našiel svoje obľúbené miesto na oddych, prácu, rande, stretnutia s priateľmi alebo proste len šálku dobrej kávy :)

Nehráme sa však na žiadnych odborníkov na kávu, ale chceme ti poskytnúť náš pohľad na jednotlivé podniky a uľahčiť ti výber.

Čo hľadáme?

Povieme ti to na rovinu, nemáme radi komerčné kaviarne. Majú síce svoj koncept a asi aj vysoké príjmy, ale chýba im DUŠA. Pripomínajú nám skôr nejaké továrne.

Podľa nás franchising zabíja kvalitu a tvorivosť, aj keď existujú aj výnimky, ktoré potvrdzujú pravidlo. Preto od nás nečakaj hodnotenia žiadnych S´bucksov a podobne. Vieme, že ich možno navštevuješ, ale v tom prípade ťa asi viac zlákal marketing než skutočná kvalita.

My naopak milujeme menšie kaviarne, ktoré to robia podľa seba. Veľmi sa nám zapáčil koncept „kaviareň + bistro“, ktorý sa v poslednej dobe pekne rozbieha.

Zbožňujeme však aj samostatné kaviarne, cukrárne či čokoládovne. Konceptov je viac a koľko ľudí, toľko chutí. Ak máme chuť na dobrú kávu, šalát, čokoládu či zmrzlinu, vieme, kam sa vybrať.

Veríme, že ťa naše recenzie a hodnotenia budú inšpirovať a pomôžete ti nájsť tvoje obľúbené miesto.

M&M







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára